20-30
Laktosefri
Glutenfri
Hyse med rødvinssaus, bakte potetskiver med grønnkål og gulrotpuré
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetskiver med grønnkål
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Gulrotpuré
Gulrøtter
400 g
Smør (Melk)
1 ss
Stekt hyse
Hysefilet (Fisk)
325 g
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 470 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 50 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil forenkle tilberedningen, kan fisken og gulrøttene bakes i ovnen sammen med løken og potetene.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Fordel potetene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Gulrotpuré: Sett over en kjele med vann til koking av gulrøttene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok dem i omtrent 10 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og kjør gulrøttene og 1 ss smør til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Stekt hyse: Skyll og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er godt brunet og flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre fisken med salt og pepper.
- Potetskiver med grønnkål, fortsettelse: Bland grønnkålen med potetene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
- Rødvinssaus: Varm opp sausen i en liten kjele under omrøring.
- God middag!