Tex-mex kylling bowl med lettsyltede grønnsaker, tomatsalsa og lettrømme
Glutenfri

Tex-mex kylling bowl med lettsyltede grønnsaker, tomatsalsa og lettrømme

4.42 (204)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • pepper
Maiskorn
1 pakke
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Chipotlemiks
1 pakke
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
⅔ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
⅓ stk
Lime
½ stk
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Tomatsalsa
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 827 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også rive gulrøttene på den grove siden av et rivjern.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Hell laken av maisen. Ha kyllingen og kraften fra pakkene i en ildfast form sammen med maisen og chipotlekrydderet. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og skjær lange bånd av gulrøttene med en mandolin eller skreller (se tips). Skrell og kutt ⅔ av rødløken i tynne skiver. Vend gulrøttene og rødløken i en bolle med saft fra halve limen og 1 ts sukker.
 Del avokadoen i to, fjern steinen og løft ut kjøttet med en skje. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Finhakk resten av rødløken. Ha avokadoen i en skål, og mos det sammen med en gaffel. Vend inn tomaten og rødløken, og smak til med saften fra resten av limen, salt og pepper.
Fordel risen i boller med kyllingen og maisen, og topp med guacamolen, de lettsyltede grønnsakene, lettrømmen og tomatsalsaen.
God middag!