Kyllingspyd i krydret barbecuesaus med ruccola- og granateplesalat og jasminris
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingspyd i krydret barbecuesaus med ruccola- og granateplesalat og jasminris

4.13 (420)
Under 30 min
9 Ingredienser
Saftige, varme kyllingspyd med masse smak er ordentlig kosemat. Her får du dem med søt mangochutney og syrlig granateple - en smaks- og fargefest.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Malt kanel
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Barbecuesaus
1 pakke
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Grillspyd
4–6 stk
Malt kanel
½ ts
Jasminris
135 g
Ruccola
50 g
Koriander
1 bunt
Granateple
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været tillater det, kan du ta med kyllingspydene ut på grillen. Har du ikke kanel, kan du fint droppe det.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
 Bland sammen barbecuesausen, det meksikanske grillkrydderet og ½ ts kanel i en skål (se tips). Del kyllingen i to på langs og bland kyllingen inn i sausen. Tre kyllingen på grillspydene, og fordel spydene på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll ruccolaen og korianderen. Grovhakk korianderen og ta kjernene ut av granateplet. Bland sammen ruccolaen, korianderen og granateplet i en skål. Vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Smak til med chiliflakene, salt og pepper.
God middag!