Hyse med rødvinssaus, bakte potetskiver med grønnkål og gulrotpuré
Laktosefri
Glutenfri

Hyse med rødvinssaus, bakte potetskiver med grønnkål og gulrotpuré

4.15 (145)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Gulrøtter
400 g
Smør
1 ss
(Melk)
Hysefilet
325 g
(Fisk)
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 470 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle tilberedningen, kan fisken og gulrøttene bakes i ovnen sammen med løken og potetene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Fordel potetene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
 Sett over en kjele med vann til koking av gulrøttene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok dem i omtrent 10 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og kjør gulrøttene og 1 ss smør til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.     
Skyll og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er godt brunet og flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre fisken med salt og pepper. 
 Bland grønnkålen med potetene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.   
Varm opp sausen i en liten kjele under omrøring. 
God middag! 
God middag!