Bakt blomkål- og potetsuppe med stekt bacon og multibrød

Godt og rimelig

Bakt blomkål- og potetsuppe med stekt bacon og multibrød

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Bakepotet
⅔ stk
Blomkål
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
8 dl
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Baconterninger
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 588 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan koke blomkålbukettene direkte i buljongvannet uten å bake dem i ovnen. Juster suppen med mer vann, om du synes den blir for tykk.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt poteten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør og lett gyllen. Kok poteten i en kjele sammen med 8 dl vann, buljongen og fløten i omtrent 15 minutter, eller til poteten er møre.   
Varm multibrødene på en rist i ovnen i omtrent 5 minutter, til de er gjennomvarme.
Ha baconet i en kald stekepanne og varm den opp til middels høy varme. Stek baconet i fettet den slipper, i omtrent 5 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt.
 Ha den ferdigstekte blomkålen i kjelen med buljongvannet og poteten fra steg 1. Kjør det hele til en glatt suppe med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med baconet og server multibrødene til retten. God middag!
God middag!