Asiatisk BBQ-kylling bowl med agurk og mango
Roede

Asiatisk BBQ-kylling bowl med agurk og mango

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
Fullkornsris
125 g
Kyllingfilet
350 g
Barbecuesaus
1 pakke
(Fisk, Sennep, Bygg)
Chiliflak
1 pakke
Ingefær
½–1 ss
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Agurk
1 stk
Klasetomat
1 stk
Mango
1 stk
Lime
½–1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dette er en superfresh middagssalat med inspirasjon fra asiatisk streetfood. Om du ikke vil blande for mange sterke smaker, kan du servere BBQ-saus og chiliflakes ved siden av. Stek kyllingen med bare litt salt og pepper på, så er det enklere for barna å like maten. Fersk chili, chilisaus eller soysasaus passer godt til.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig.
Kutt kyllingfilet i strimler. Vend inn kylling inn med BBQ-saus, chiliflakes, finrevet ingefær og sesamfrø. Legg kjøttet i en ildfast form eller på et stekebrett dekket med bakepapir. Bak kylllingen i omtrent 10 minutter. Den kan også stekes på medium varme med litt olje i en stekepanne. 
Skyll agurk. Kutt agurk først i skiver og videre i tynne strimler. Bruk mandolin om du har. Kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
Kutt mangoen i terninger og vend inn litt limesaft. Del resten av limen i båter. 
Server asiatisk BBQ-kylling, fullkornris og strimlete grønnsaker og mango.
125 g Kokt ris: 100 g Grønnsaker:125 g Mango:50 g Energiinnhold: 380 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram) 
God middag!