Paprikakrydret laks med ovnsbakte søtpotetstaver og kålsalat
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Paprikakrydret laks med ovnsbakte søtpotetstaver og kålsalat

Den uimotståelige kombinasjonen av vitaminrik laks og tørket røkt paprika setter smaksløkene i gang. Kos deg litt ekstra med denne smakfulle retten.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • soyasaus
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte søtpotetstaver

søtpotet
Søtpotet
1 stk
Olje
½ ss

Kålsalat

rødkål
Rødkål
300 g
gulrot
Gulrot
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Soyasaus (Soya)
2 ss

Paprikakrydret laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
røkt paprikakrydder
Røkt paprikakrydder
½ pakke

Tilbehør

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 633 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Paprikakrydderet er litt sterkt, så det holder med litt til de minste. Du kan også steke fisken i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt olje eller margarin. Tilsett gjerne litt olivenolje i kålsalaten for en rundere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte søtpotetstaver: Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i omtrent 20 minutter.
  3. Kålsalat: Kutt rødkålen i tynne strimler. Skrell gulroten, og grovriv gulroten og eplet på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og del appelsinen i fileter. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Bland sammen rødkålen, gulroten, eplet og appelsinen i en salatbolle, og smak til med 2 ss soyasaus, salt og pepper. Klem over saften fra appelsinskallet, og dryss persillen over kålsalaten.
  4. Paprikakrydret laks: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre den med ønsket mengde av paprikakrydderet og litt salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  5. Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten.
  1. Laks: 125 g Søtpotet: 100 g Kålsalat: 150 g Karri- og mangodressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).