Quinoasalat med appelsin og mynte, stekt sommerkål og cottage cheese
20-30
Vegetar

Quinoasalat med appelsin og mynte, stekt sommerkål og cottage cheese

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Quinoasalat

quinoa
Quinoa
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
mynte
Mynte
½ bunt
appelsin
Appelsin
½ stk
Olivenolje
1 ss

Sommerkål

sommerkål
Sommerkål
½ stk
Smør (Melk)
1 ss

Servering

cottage cheese
Cottage cheese (Melk, Laktose)
240 g
appelsin
Appelsin
½ stk
mynte
Mynte
½ bunt
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
krutonger
Krutonger (Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 832 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du foretrekker at kålen er helt mør, kan du tilsette 1 dl vann i pannen når kålen har fått en gyllen farge. Sett på et lokk og la kålen dampe under lokket i omtrent 3 minutter.

  1. Quinoasalat: Tilbered quinoaen som anvist på pakken, men bruk buljongen i kokevannet. Skyll mynten og appelsinen. Finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen, ha det over i en skål og sett til side. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Dra bladene av mynten, og grovhakk dem. Finhakk myntestilkene og putt dem i skålen med appelsinskallet. Sil og avkjøl quinoaen. 
  2. Sommerkål: Skyll eller fjern det ytterste laget på kålen. Kutt sommerkålen i 4 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kålen i omtrent 3 minutter på hver snittflate (se tips). Smøret kan gjerne få en mørk brun farge og lukte av nøtter. Øs smøret over kålen mot slutten av steketiden, og krydre med litt flaksalt og pepper.
  3. Quinoasalat, fortsettelse: Ha myntebladene og appelsinen i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje. Krydre med litt salt og pepper, og vend inn den ferdigkokte og lett avkjølte quinoaen.
  4. Servering: Ha cottage cheesen i skålen med appelsinskallet og myntestilkene. Krydre med litt salt og pepper, og vend forsiktig sammen. Server aiolien og kålbåtene til retten og topp med cottage cheesen og krutongene. Vel bekomme!