20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Krydderbakt laks med asparges, poteter og balsamicovinaigrette
Saftig laks med kryddermiks, lettkokte grønnsaker og syrlig balsamicodressing er en klassisk Roedefavoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- margarin
Kokte poteter
Poteter
350 g
Krydderbakt laks
Rødløk
1 stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss
Kokte grønnsaker
Nepe
1 stk
Asparges
100 g
Servering
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 622 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 40 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pannestek laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt olje. Den nederste 2–3 cm delen av aspargesen er trevlete og ikke så god. Fjern den før du koker grønnsakene.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp lettsaltet vann i en kjele.
- Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Krydderbakt laks: Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg rødløken og fisken i en ildfast form, og krydre med kryddermiksen. Topp med 1 ss margarin, og stek det hele i ovnen i omtrent 8–10 minutter (se tips).
- Kokte grønnsaker: Skyll og kutt nepen i båter. Kutt vekk bunnene på aspargesene. Kok nepen i vannet fra steg 1 i omtrent 4 minutter. Ha i aspargesene når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Hell av vannet.
- Servering: Server balsamicovinaigretten til retten.
- Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Vinaigrette: ½ ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).