Pad Kra Pao med brokkoli, spinat og peanøtter
Laktosefri

Pad Kra Pao med brokkoli, spinat og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser
Det finnes utallige måter å lage denne populære hverdagsretten fra Thailand på. Her får du vår variant.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Gul løk
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Spinat
50 g
Kjøttdeig
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Egg
2 stk
(Egg)
Basilikumolje
½–1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 898 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har dårlig tid så kan eggene røres inn sammen med grønnsakene i kjøttdeigen, og varmes til de blir som eggerøre.

 Kok risen som anvist på pakken. 
Skrell og kutt løken i strimler. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og tørk spinaten.  
 Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett løken, brokkolien, spinaten og soya- og ingefærsausen, og stek videre i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha blandingen over i en skål, dekk med aluminiumsfolie og hold det varmt til servering.   
Tørk ut stekepannen fra forrige punkt med litt kjøkkenpapir, og varm den opp til middels varme. Ha litt olje i stekepannen og knekk eggene oppi. Stek eggene i omtrent 2 minutter (se tips).   
Ringle basilikumoljen over retten ved servering, og dryss over ønsket mengde av chiliflakene og peanøttene. 
God middag! 
God middag!