Frisk thaisalat med ris, storfe, ferske urter og peanøtter
15-20
Laktosefri

Frisk thaisalat med ris, storfe, ferske urter og peanøtter

Dette er en thailandsk middagsrett som både har god syrlighet og sødme. Den er rask og lett å lage, og er proppfull av smak.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • soyasaus
  • olje
  • pepper

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Kjøttdeig

kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Salat

koriander
Koriander
1 bunt
mynte
Mynte
1 bunt
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk

Dressing

lime
Lime
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Sukker
1 ss
Soyasaus (Soya)
5 ss

Topping

peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 828 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland salaten, kjøttet, risen og dressingen i en stor bolle, eller ha ingrediensene til salaten i hver sine skåler, og sett den sammen etter eget ønske.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett soya- og ingefærsausen, og krydre med litt pepper.
  3. Salat: Skyll korianderen, mynten, tomaten og agurken. Skrell rødløken. Grovhakk korianderen og mynten, både stilkene og bladene. Kutt tomaten i båter. Kutt agurken og rødløken i tynne skiver. Ha alle grønnsakene i en serveringsbolle og bland dem sammen.
  4. Dressing: Skyll limen. Skrell og finhakk hvitløksfeddet, og ha det i en skål. Finriv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern, og klem ut saften i skålen med hvitløken. Ha 1 ss sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen. Ha i ønsket mengde av chiliflakene, limeskallet og 5 ss soyasaus. Juster sausen etter eget ønske med mer soyasaus eller sukker. 
  5. Topping: Topp salaten med peanøttene. God middag!