Bakt laks med honning- og karribakte grønnsaker, ris og yoghurtdressing
15-20
Glutenfri

Bakt laks med honning- og karribakte grønnsaker, ris og yoghurtdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper

Grønnsaker

sitron
Sitron
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
karri
Karri
½–1 pakke
honning
Honning
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Servering

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 705 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan også stekes i stekepanne med litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, til den den flaker seg lett med et trykk med fingeren.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Grønnsaker:  Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern og legg til side. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Ha grønnsakene over i en ildfast form, og krydre med karrien, litt salt og pepper. Ha over honningen og 1 ss smør, og skvis over saften fra sitronen. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend på dem underveis for et bedre resultat. 
  3. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Laks: Krydre fisken med litt salt og pepper, og legg stykkene oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår omtrent 8 minutter av steketiden. Bak det hele sammen i ovnen, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren og grønnsakene er møre. 
  5. Servering: Ha yoghurten en skål, og smak til med sitronskallet fra steg 2 og litt pepper. Server yoghurtdressingen til retten. God middag!