20-30
Glutenfri
Tandoori kyllingspyd med gul ris og frisk agurk- og tomatsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- salt
- sukker
Gul ris
Basmatiris
135 g
Karri
½ pakke
Tandoori kyllingspyd
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Sitron
½ stk
Garam masala
1 pakke
Karri
½ pakke
Krydrede kyllingspyd
300 g
Salt
½ ts
Agurk- og tomatsalat
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
½ ts
Til servering
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 504 kcal
- Fett 7 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Gul ris: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha halve pakken med karrien i kokevannet.
- Tandoori kyllingspyd: Rør sammen halve pakken med yoghurten, saften fra halve sitronen, garam masala-krydderet, resten av karrien og ½ ts salt i en bolle. Fordel kyllingspydene i en ildfast form og smør yoghurtmarinaden på kyllingen. Stek kyllingspydene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Agurk- og tomatsalat: Skrell og grovhakk rødløken. Ha løken, saften fra resten av sitronen og ½ ts sukker i en bolle, og la det trekke i 5 minutter. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Vend tomat- og agurkterningene inn med rødløken før servering, og smak til med salt og pepper.
- Til servering: Server resten av yoghurten til retten.