30-40
Glutenfri
Krydrede kyllingspyd med soyabakt aubergine, tomatsalat og hjemmelaget hummus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- melk,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- soyasaus
- olivenolje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Ovnsbakte poteter og soyabakt aubergine
Poteter
350 g
Aubergine
1 stk
Soyasaus (Soya)
4 ss
Tomatsalat
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Hummus
Kikerter
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
3 ss
Salt
½ ts
Kyllingspyd
Krydrede kyllingspyd
300 g
Tilbehør
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 770 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill ute hvis været tillater det: Gni inn kyllingspydene med litt olje. Grill så spydene over direkte varme i omtrent 3 minutter på hver side. La kyllingen hvile i et par minutter før servering.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft (se tips).
- Ovnsbakte poteter og soyabakt aubergine: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Skyll og kutt auberginen i grove biter. Fordel dem utover andre halvdel av stekebrettet, og vend inn litt olje og 4 ss soyasaus. Stek potetene og auberginen i ovnen i 20–25 minutter.
- Tomatsalat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha tomaten og løken i en skål og bland inn saften fra halve sitronen, ½ ss olivenolje, litt salt og pepper.
- Hummus: Ha kikertene i en sil, og ta vare på laken i en skål. Ha kikertene i et litermål. Skrell og knus hvitløken, og ha den i skålen med kikertene. Tilsett det tyrkiske krydderet, saften fra resten av sitronen, 3 ss olivenolje, ½ ts salt og 3 ss av kikertlaken, og kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn hummus. Tilsett eventuelt mer av laken eller litt vann for en løsere hummus.
- Kyllingspyd: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Tilbehør: Server hvitløksdressingen til retten.