25-35
Cheeseburger i briochebrød med ranchdressing, hjertesalat og bakt søtpotet
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakt søtpotet
Søtpotet
1 stk
Burger, ost og brød
Kjøttdeig
300 g
Norvegia (Melk)
1 pakke
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Ranchdressing
Gressløk
1 bunt
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
100–150 g
Grønnsaker
Rødløk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 920 kcal
- Fett 53 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fyr opp grillen hvis været tillater det. Både søtpotetene, burgerne og brødene kan grilles. Vend søtpotetbåtene i litt olje salt og pepper, og grill dem på direkte varme i 3 minutter på hver side. Legg de i aluminiumsfolie på indirekte varme og stek videre i omtrent 15 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips).
- Bakt søtpotet: Skyll eller skrell søtpoteten og kutt den i båter. Fordel båtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gyllen og mør.
- Burger, ost og brød: Form kjøttet til to 2–3 cm tykke burgere. Krydre burgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er i den stekegraden dere foretrekker. Legg på en osteskive på hver burger et par minutter før servering, slik at osten smelter litt.
- Ranchdressing: Skyll, tørk og finhakk gressløken. Bland sammen aiolien, yoghurten og gressløken i en skål, og smak til med salt og pepper.
- Grønnsaker: Skrell rødløken. Skyll salaten og tomaten. Riv av og legg salatbladene på en tallerken. Kutt løken og tomaten i skiver, og legg de på tallerkenen med salaten.
- Burger, ost og brød, fortsettelse: Varm burgerbrødene i 1–2 minutter i ovnen før servering.
- Sett sammen burgerne etter eget ønske og server ranchdressingen og søtpotetbåtene til retten.