Gresk salat med feta, oliven, falafler og tzatziki
20-30
Glutenfri
Vegetar

Gresk salat med feta, oliven, falafler og tzatziki

Gresk salat og tzatziki er en sommerfavoritt hos veldig mange! Med falafler blir dette en sunn og mettende sommermiddag for hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke

Gresk salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke
Olivenolje
½ ss

Falafler

falafler
Falafler
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 589 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Tzatziki: Skyll agurken, og riv halvparten på et rivjern. Klem ut så mye væske som mulig. Bland sammen yoghurten, agurken og persilladen i en skål.
  2. Gresk salat: Skyll og tørk salaten. Skyll tomaten, og kutt den og resten av agurken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha salaten, agurk- og tomatterningene, rødløken og ½ ss olivenolje i en salatbolle. Vend det godt sammen. Smuldre over fetaosten, og dryss over olivenene. Krydre med litt flaksalt og pepper. 
  3. Falafler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i godt med olje. Stek falafelene i omtrent 3 minutter, under omrøring. Topp salaten med falafelene, eller server de på siden. 
  4. God middag!