15-20
Glutenfri
Stekt laks med poteter, gulrøtter, agurksalat og rømme
Laks med kokte poteter og agurksalat er nesten å regne som en nasjonalskatt. En enkel, rask og god hverdagsrett full av barndomsminner.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- sukker
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
- olje
Poteter og gulrøtter
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Agurksalat
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Sukker
½ ss
Vann
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Pannestekt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Tilbehør
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 642 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell gulrøttene hvis du vil. Ha rømmen i stekepannen sammen med den ferdigstekte laksen, og gi det hele et raskt oppkok.
- Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gulrøtter og poteter.
- Poteter og gulrøtter: Del potetene i fire. Kutt gulrøttene i grove biter. Kok potetene og gulrøttene i vannet fra punkt 1 i omtrent 16 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Agurksalat: Pisk sammen ½ ss sukker, 3 ss vann og 2 ss eddik i en bolle. Skyll og kutt agurken i skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Ha løken og agurken i bollen med syltelaken, og vend godt sammen. Krydre med nykvernet sort pepper og litt salt.
- Pannestekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Tilbehør: Server lettrømmen til retten (se tips).