15-20
Laktosefri
Glutenfri
Massamankrydret currygryte med kylling, lime og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Ris
Jasminris
135 g
Currygryte
Rødløk
1 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Massaman currypaste
½–1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Hverdagsmiks
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
4 dl
Sukker
½ ts
Soyasaus (Soya)
1 ss
Topping
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 737 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Massaman currypasten har litt futt i seg, så smak deg fram til en passende hete for deg og dine. Del eventuelt grønnsakene i mindre biter, for mer passende biter i gryten.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Currygryte: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett rødløken og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 2 minutter. Rør maisstivelsen ut i 4 dl vann. Tilsett kokoskremen og hønsebuljongen, og rør inn maissenablandingen. Kok opp, og la gryten småkoke i 5 minutter.
- Currygryte, fortsettelse: Tilsett hverdagsmiksen, og la suppen småkoke i omtrent 5 minutter til. Rør om underveis. Smak til suppen med halve limen, ½ ts sukker, 1 ss soyasaus, litt salt og pepper.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Server korianderen og resten av limebåtene til currygryten.