Cajun-krydret kylling i kremet saus med paprika, grønnkål og ris
15-20
Glutenfri

Cajun-krydret kylling i kremet saus med paprika, grønnkål og ris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • hvetemel
  • pepper
  • olje

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Cajun-kylling i kremet saus

Cajun sous vide-kyllingfilet
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
½–1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½–1 pakke
grønnkål
Grønnkål
50 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Vann
½–1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 662 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne glutenfritt mel, eller en liten spiseskje med maisenna, for å gjøre retten glutenfri! Syns du sausen blir for tykk, kan du spe på med litt mer vann.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Cajun-kylling i kremet saus: Skjær kyllingen i 4 på langs, og vend den i litt hvetemel (se tips). Ta vare på kraften fra posen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingstykkene i omtrent 2 minutter på hver side, og legg dem over på en tallerken. 
  3. Cajun-kylling i kremet saus, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken og paprikaen i 2–3 minutter, til det er blankt. Ha over fløten, kraften fra kyllingen, ½–1 dl vann og buljongen. Gi det hele et oppkok, og la det koke i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper, og skru ned varmen. Vend inn grønnkålen og fordel kyllingen oppå. Press kyllingen litt ned i sausen, og finriv Grana Padanoen over. Legg på et lokk, og la det trekke i 3–4 minutter, til kyllingen er gjennomvarm og osten har smeltet inn i sausen. 
  4. God middag!