Massaman grønnsakscurry med ris og stekt brokkoli
25-35
Glutenfri
Vegetar

Massaman grønnsakscurry med ris og stekt brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • peanøtter,
  • melk,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • sukker
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Massaman grønnsakscurry

gul løk
Gul løk
½ stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
lime
Lime
½–1 stk
massaman currypaste
Massaman currypaste
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1½–2 dl
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Sukker
½–1 ss

Stekt brokkoli

brokkolibuketter
Brokkolibuketter
150 g
Smør (Melk)
1–2 ss

Til servering

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 699 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake brokkolien i stekeovnen på 220 grader varmluft i omtrent 15 minutter.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Massaman grønnsakscurry, forberedelse: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i biter. Del limen i to. 
  3. Massaman grønnsakscurryVarm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i paprikaen og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3–4 minutter. 
  4. Massaman grønnsakscurry, fortsettelse: Tilsett kokoskremen, 1½ dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la curryen småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Smak til med saften fra limen, mer av currypasten om ønskelig, 1–2 ss soyasaus og ½–1 ss sukker. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. 
  5. Stekt brokkoli: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolibukettene i 3–4 minutter (se tips). Tilsett 1–2 ss smør når det gjenstår 1 minutt av brokkiliens steketid. Krydre med litt salt og pepper.   
  6. Til servering: Topp retten med brokkolien og de hakkede peanøttene. Server yoghurten ved siden av.