Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker, aprikoscouscous og spicy lettmajones
35-45
Roede
Laktosefri

Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker, aprikoscouscous og spicy lettmajones

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • hvete

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
grønn squash
Grønn squash
1 stk
Olje
1 ts

Kyllingbryst og kikerter

kikerter
Kikerter
½–1 pakke
kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
250 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Olje
1 ts

Couscous

fullkornscouscous
Fullkornscouscous (Hvete)
125 g
tørkede aprikoser
Tørkede aprikoser (Sulfitt)
½–1 pakke

Spicy lettmajones

lime
Lime
1 stk
lettmajones
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
¼–½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 649 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Bakte grønnsaker: Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt gulrøttene i skiver på skrå, og løken i båter. Skyll og kutt squashen i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. 
  3. Kyllingbryst og kikerter: Sil og skyll kikertene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Tilsett kikertene i pannen. Snu kyllingen og stek den i 2–3 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen og kikertene med persilladen og litt salt. Ta grønnsakene ut av ovnen, og fordel kikertene og kyllingen oppå. Stek det hele videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
  4. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Kutt aprikosene i mindre biter, og vend dem inn i den ferdigkokte couscousen. 
  5. Spicy lettmajones: Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha lettmajonesen og limeskallet i en skål, og smak til med saft fra limen og ønsket mengde av srirachasausen. 
  1. Grønnsaker: 170 g Kylling: 125 g Kikerter: 50 g Couscous: 100 g Lettmajones: 1 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).