Mager svinekam med bakt blomkål og grønnkål, sjysaus og rørte tyttebær
35-45
Roede
Laktosefri

Mager svinekam med bakt blomkål og grønnkål, sjysaus og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • margarin
  • hvetemel
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Ovnsbakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
blomkål
Blomkål
½–1 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
Olje
1 ts

Svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
Olje
1 ts

Sjysaus

oksebuljong
Oksebuljong
½–1 pakke
Margarin (Melk)
½ ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
2 dl

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 556 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Kutt blomkålen i buketter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend grønnkålen inn med grønnsakene når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 
  4. Svinekam: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile frem til servering.
  5. Sjysaus: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Smelt ½ ss margarin i pannen, og la det bruse til det får en lys brun farge. Rør inn 1 ss hvetemel og halvparten av oksebuljongen, og spe på med 2 dl vann litt og litt, under omrøring. Kok opp og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til med pepper og eventuelt resten av buljongen. 
  6. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.
  7. God middag! 
  1. Potet: 150 g Ovnsbakte grønnsaker: 170 g Svinekjøtt: 125 g Sjysaus: 3 ss Tyttebær: 1 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).