Vegetarisk mangocurry med fullkornsbrød, yoghurt og peanøtter
20-30
Roede
Vegetar

Vegetarisk mangocurry med fullkornsbrød, yoghurt og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • peanøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Mangocurry

gul paprika
Gul paprika
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
brokkoli
Brokkoli
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
garam masala
Garam masala
1 pakke
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Vann
3–4 dl

Brød

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2 stk

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 724 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan varmes forsiktig i en brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Mangocurry: Rens paprikaen og skrell sjalottløken. Kutt paprikaen og løken i terninger. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Bland grønnsaksbuljongen ut i 3 dl vann.
  3. Mangocurry, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek paprikaen, sjalottløken og kikertene under omrøring i omtrent 4 minutter. Tilsett garam masala-krydderet og tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i mangochutneyen og buljongvannet, og kok opp. La curryen småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i brokkolien de siste 5 minuttene av koketiden. Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. 
  4. Brød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter før servering (se tips). Del pitabrødene i fire før servering. 
  5. Topping: Skyll og tørk korianderen. Topp retten med korianderen, peanøttene, yoghurten og chiliflakene.
  1. Mangocurry: 450 g Brød: ½ stk Yoghurt: 1 ss Peanøtter: 1 ts Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).