Vegetarisk søtpotetburger med nachos, speilegg og avokado- og kikertdipp
30-40
Vegetar

Vegetarisk søtpotetburger med nachos, speilegg og avokado- og kikertdipp

Krydret søtpotet kombinert med deilig avokado- og kikertdipp, sprø nachos og frisk salat, er dette en burger å lengte etter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke

Friske grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
½ stk

Avokado- og kikertdipp

kikerter
Kikerter
1 pakke
guacamole
Guacamole
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
lime
Lime
½ stk

Speilegg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Servering

tortillachips
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 945 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 107 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilimixen kan være litt sterkt for de minste, og kan serveres ved siden av. Guacamolen, rømmen og kikertene kan serveres hver for seg.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt søtpotet: Skrell og kutt søtpoteten i centimetertykke skiver på langs. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, ønsket mengde av den røkte chilimixen, halve pakken med persilladen, salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen 15–18 minutter.
  3. Friske grønnsaker: Kutt av enden på hjertesalaten. Skyll salaten, tomaten, chilien og limen. Kutt tomaten i skiver. Del halve limen i båter, og kutt chilien i tynne skiver. Tørk salaten. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål. 
  4. Avokado- og kikertdipp: Sil av og skyll kikertene. Ha kikertene, guacamolen, lettrømmen, resten av persilladen og litt limesaft over i et litermål (se tips). Kjør blandingen sammen med stavmikser. Smak til med salt og pepper.  
  5. Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i 1–2 minutter på hver side, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  7. Servering: Sett sammen burgere av hamburgerbrødene, søtpoteten, grønnsakene, speileggene og dippen. Topp med litt knuste nachochips. Server limebåtene, resten av dippen og nachosen til burgeren.