15-20
Laktosefri
Pad Kra Pao med brokkoli, spinat og peanøtter
Det finnes utallige måter å lage denne populære hverdagsretten fra Thailand på. Her får du vår variant.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Ris
Jasminris
135 g
Pad Kra Pao
Gul løk
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Spinat
50 g
Kjøttdeig
300 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Speilegg
Egg (Egg)
2 stk
Topping
Basilikumolje
½–1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 898 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 71 g
- Protein 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har dårlig tid så kan eggene røres inn sammen med grønnsakene i kjøttdeigen, og varmes til de blir som eggerøre.
- Ris: Kok risen som anvist på pakken.
- Pad kra pao: Skrell og kutt løken i strimler. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og tørk spinaten.
- Pad kra pao, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett løken, brokkolien, spinaten og soya- og ingefærsausen, og stek videre i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha blandingen over i en skål, dekk med aluminiumsfolie og hold det varmt til servering.
- Speilegg: Tørk ut stekepannen fra forrige punkt med litt kjøkkenpapir, og varm den opp til middels varme. Ha litt olje i stekepannen og knekk eggene oppi. Stek eggene i omtrent 2 minutter (se tips).
- Topping: Ringle basilikumoljen over retten ved servering, og dryss over ønsket mengde av chiliflakene og peanøttene.
- God middag!