15-20
Glutenfri
Hjemmelagde torskenuggets med ris, ingefærbakt brokkoli og rømmedressing
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer. Og husk alt som er panert er barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
Jasminris
135 g
Ingefærbakt brokkoli
Ingefær
1 bit
Brokkoli
1 stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Hjemmelagde torskenuggets
Egg (Egg)
1 stk
Panering
1 pakke
Torskefilet (Fisk)
325 g
Rømmedressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 806 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 110 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med litt salt i stedet. Du kan også servere sweet chili-sausen og lettrømmen hver for seg.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ingefærbakt brokkoli: Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha brokkolien og ingefæren i en smurt ildfast form, og vend inn litt olje og 2 ss soyasaus. Stek brokkolien i ovnen i 10–12 minutter.
- Hjemmelagde torskenuggets: Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken eller i en frysepose. Del fisken i store terninger. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen over brokkolien, i 8–10 minutter. Ta fisken ut av ovnen og la den hvile frem til servering. Krydre med litt salt og pepper.
- Rømmedressing: Bland sammen rømmen og chilisausen i en skål, og server dressingen til retten.
- God middag!