Aspargesomelett med spekeskinke, kremede poteter og tomatsalat
20-30
Glutenfri

Aspargesomelett med spekeskinke, kremede poteter og tomatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Kremede poteter

poteter
Poteter
350 g
lettmajones
Lettmajones (Egg)
½–1 pakke
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke

Omelett

egg
Egg (Egg)
4 stk
melk
Melk (Melk, Laktose)
1½–2 dl
asparges
Asparges
100 g

Tomatsalat

tomat
Tomat
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Olivenolje
1 ss

Topping

westfalerskinke
Westfalerskinke
50–100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 470 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ha spekeskinken inni omeletten hvis dere heller ønsker det. Stek skinken sammen med aspargesen, og bak som anvist i oppskriften.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kremede poteterSkyll og kutt potetene i terninger. Kok potetterningene i lettsaltet vann i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Avkjøl potetene.
  3. Omelett: Knekk eggene i en bolle og pisk dem sammen med 1½–2 dl melk og litt salt og pepper. Skyll eller skrell aspargesene, og knekk av den nederste trevlete delen. Kutt aspargesene i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek aspargesen i omtrent 2 minutter, til de har fått en stekeskorpe.
  4. Omelett, fortsettelse: Hell eggeblandingen forsiktig over aspargesen. La eggene stivne lett, mens du rører med en slikkepott. Ta stekepannen av varmen etter omtrent 2 minutter. Stek omeletten videre midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til omeletten har stivnet og fått en gyllen stekeskorpe. 
  5. Tomatsalat: Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Ha kålsalaten og tomatterningene i en skål, og vend inn 1 ts eddik og 1 ss olivenolje. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Kremede poteter, fortsettelse: Bland sammen majonesen og urtemiksen i en bolle, og smak til med salt og pepper. Vend inn de kokte potetterningene. 
  7. Topping: Riv spekeskinken i mindre strimler, og topp omeletten med skinken. Server tomatsalaten og de kremede potetene til retten.