Sprøbakt seifilet med ovnsbakte poteter, kålsalat og eple- og estragondressing
20-30

Sprøbakt seifilet med ovnsbakte poteter, kålsalat og eple- og estragondressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • sukker
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte båtpoteter

poteter
Poteter
350 g

Sprøbakt seifilet

tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Eple- og estragondressing

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
estragon
Estragon
1 bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Kålsalat

sommerkål
Sommerkål
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
Salt
½ ts
Sukker
1 ts

Til servering

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 647 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også rive gulrøttene på den grove siden av et rivjern.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte båtpoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene nederst i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Sprøbakt seifilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
  4. Eple- og estragondressing: Skrell hvitløken. Skyll og dra estragonbladene av stilkene. Ha bladene i et litermål sammen med yoghurten, majonesen og hvitløken. Kjør det sammen med en stavmikser. Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha dressingen i en skål og vend inn epleterningene. Smak til med salt og pepper. 
  5. Kålsalat: Kutt kålen i tynne strimler. Skrell og skjær lange bånd av gulroten med en mandolin eller skreller (se tips). Ha kålen og gulroten i en serveringsskål og kna det sammen med ½ ts salt, til kålen mykner. Vend deretter inn saften fra halve sitronen, 1 ts sukker og litt pepper.
  6. Til servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server til retten. Vel bekomme!