Vegetar
Hjemmelaget moussaka med røde linser og gresk salat
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- smør
- hvetemel
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
Aubergine
1 stk
Bakepotet
1 stk
Revet Grande Premium
1 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Røde linser
125 g
Tomatpuré
1 pakke
Moste tomater
680 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Sukker
1 ss
Lettmelk
2½ dl
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Kalamataoliven
1 pakke
Fetaost
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 927 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 110 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt auberginen og poteten i tynne skiver. Fordel potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og salt. Stek potetskivene i øvre del av ovnen i omtrent 20 minutter. Fordel aubergineskivene på et annet stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og salt. Stek auberginskivene under potetene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2 minutter. Tilsett linsene og tomatpurèen, og stek videre i 1 minutt. Ha i de moste tomatene, grønnsaksbuljongen, oreganoen og 1 ss sukker. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Smelt 1 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn 1 ss hvetemel, og spe på med 2½ dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Legg de bakte potet- og aubergineskivene lagvis i en stor ildfast form, med tomat- og linsesausen og bechamelsausen mellom lagene. Topp med den revne osten. Bak moussakaen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og kutt tomaten i båter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha tomaten, løken og olivenene i en serveringsskål, og smuldre over fetaosten. Topp med litt olivenolje og pepper.
Eventuelle rester holder seg fint i kjøleskapet i flere dager.
God middag!