Lune pitabrød fylt med svinedeig, mais, salat og urtedressing
20-30

Lune pitabrød fylt med svinedeig, mais, salat og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • vann
  • pepper
  • olje

Salat

agurk
Agurk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g

Urtedressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Svinekjøttdeig med mais

gul løk
Gul løk
½ stk
mais
Mais
1 pakke
kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
300 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
1 ss

Fullkornspitabrød

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 751 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til salaten med 1 ss eddik, 1 ss olivenolje, og litt salt og pepper før servering. Lun pitabrødene i en brødrister, eller varm dem i en tørr stekepanne. Server maisen og løken ved siden av, hvis dere heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme.
  2. Salat: Skyll agurken og tomaten, og kutt dem i små terninger. Ha kålsalaten i en bolle og vend inn tomat- og agurkterningene (se tips).
  3. Urtedressing: Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med persilladen og litt pepper.
  4. Svinedeig med mais: Skrell og finhakk løken. Hell laken av maiskornene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett løken og paprikakrydderet. Stek det hele videre i et par minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt. 
  5. Svinedeig med mais, fortsettelse: Ha over 1 ss soyasaus og 1 ss vann. Kok opp, og vend inn maisen. La det stå på svak varme frem til servering. Smak eventuelt til med mer soyasaus og pepper. 
  6. Fullkornspitabrød: Tilbered brødene som anvist på pakken.
  7. Del pitabrødene i to og fyll dem etter eget ønske. God middag!