Salat med sprø seinuggets, sitruskrydrede poteter og soyamajones
25-35
Godt og rimelig
Laktosefri

Salat med sprø seinuggets, sitruskrydrede poteter og soyamajones

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Sitruskrydrede poteter

poteter
Poteter
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke

Seinuggets

sei nuggets
Sei nuggets (Fisk, Hvete)
350 g

Salat

rødt eple
Rødt eple
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss

Servering

lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 716 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt gulroten i grove biter, og bak den i ovnen med grønnsakene i omtrent 10 minutter, hvis dere heller ønsker det. Gulroten kan også grovrives, for å forenkle steget.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Sitruskrydrede poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og krydre med sitruskrydderet. Bak potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
  3. Seinuggets: Fordel nuggetsene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen under potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme. Del gjerne nuggetsene i to før servering. 
  4. Salat: Skyll og kutt eplet i tynne båter. Skrell og kutt gulroten i tynne bånd med skrelleren (se tips). Vend kålsalaten sammen med 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en bolle. Ha kålsalaten utover et stort fat, og fordel gulrotbåndene og eplebåtene oppå.
  5. Servering: Ha majonesen i en skål, og smak til med 1–2 ss soyasaus. Fordel de ferdigstekte potetene og nugetsene på fatet med salaten, og server majonesen til retten. Vel bekomme!