Gratinert pastaform med bacon, brokkoli og salat
25-35
Godt og rimelig

Gratinert pastaform med bacon, brokkoli og salat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik

Pastaform

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
brokkolibuketter
Brokkolibuketter
150 g
rødløk
Rødløk
1 stk
bacon
Bacon
150 g
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
½–1 pakke
paprikakrydder
Paprikakrydder
½–1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Pastavann
1 dl

Salat

tomat
Tomat
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 685 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en tørr stekepanne. Legg baconet oppi pannen, og varm forsiktig opp til baconet slipper fettet. Stek baconet i sitt eget fett til det er gyllent og sprøtt.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme, og kok opp lettsaltet vann i en kjele. 
  2. Pastaform, forberedelse: Kok pastaen i vannet fra steg 1 i omtrent 8 minutter, slik at den fortsatt har litt tyggemotstand. Kok brokkolien i vannet sammen med pastaen de siste 2 minuttene av koketiden. Ta vare på omtrent 1 dl av pastavannet når pastaen og brokkolien siles. 
  3. Pastaform: Skrell og grovhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek baconet i 5–6 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt. Ha i løken, matfløten, pastavannet og paprikakrydderet. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  4. Pastaform, fortsettelse: Ha blandingen fra steg 3 i en ildfast form, og vend inn den kokte pastaen og brokkolien. Strø over den revne osten, og stek pastaformen i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen. 
  5. Salat: Skyll og kutt tomaten i båter. Ha kålsalaten og tomaten i en bolle, og smak til med litt eddik, salt og pepper. 
  6. God middag!