Okonomiyaki med soyastekt kyllingkjøttdeig, ris og chilimajones
30-40
Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri

Okonomiyaki med soyastekt kyllingkjøttdeig, ris og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Okonomiyaki

gulrot
Gulrot
1 stk
ingefær
Ingefær
½–1 bit
vårløk
Vårløk
½ pakke
finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
150 g
egg
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel
1½ dl
Vann
1½ dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Soyastekt kyllingkjøttdeig

finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
Soyasaus (Soya)
1 ss

Servering

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 927 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp ovnen til 180 grader varmluft, pakk inn okonomiyakiene i litt aluminiumsfolie, og hold de varme frem til servering.

  1. Okonomiyaki: Skrell og grovriv gulrota. Skrell og finhakk ingefæren. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Pisk sammen egget, 1½ dl hvetemel, 1½ dl vann, 1 ss eddik og litt salt i en bolle. Vend inn gulrøttene, kålen, ingefæren og halvparten av vårløken. 
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Okonomiyaki, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Bruk omtrent 1 dl røre til hver okonomiyaki, og stek i 3–4 minutter, til de er faste på oversiden. Snu okonomiyakien og stek den i omtrent 1 minutt på den andre siden (se tips). Gjenta til du er tom for røre. 
  4. Soyastekt kyllingkjøttdeig: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Ha i 1 ss soyasaus, skru ned varmen, og hold det varmt til resten av retten er klar. 
  5. Servering: Server okonomiyakiene med kyllingkjøttdeigen og risen, og topp med chilimajonesen og resten av vårløken. Vel bekomme!