Krydret svinefilet med stekte middelhavsgrønnsaker, fullkornsbulgur og tomatsaus
20-30
Roede
Laktosefri

Krydret svinefilet med stekte middelhavsgrønnsaker, fullkornsbulgur og tomatsaus

Pannestekte grønnsaker og bulgur blir sammen med saftig svin og tomatsaus en velsmakende hverdagsmiddag.

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • hvete

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g

Krydret svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Olje
1 ts

Middelhavsgrønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
squash
Squash
½ stk
gul paprika
Gul paprika
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
Olje
1 ts

Tomatsaus

tomatsausbase
Tomatsausbase
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 444 kcal
  • Fett 7 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det når en kjernetemperatur på 64 grader. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
  3. Krydret svinefilet: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, krydre med litt salt og kryddermiksen, og stek det videre i ovnen i 10–12 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.   
  4. Middelhavsgrønnsaker: Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Skyll squashen, paprikaen og tomaten og kutt dem i store terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, squashen og paprikaen i 3–4 minutter. Tilsett tomaten og stek videre i 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.  
  5. Tomatsaus: Ha sausen i en liten kjele og kok opp over svak varme under omrøring.
  6. God middag! 
  1. Kjøtt: 125 g Bulgur: 100 g Grønnsaker: 150 g Tomatsaus: 4 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).