Ovnsbakte poteter med blomkål, tzatziki, polkabete og currydressing
35-45
Glutenfri
Vegetar

Ovnsbakte poteter med blomkål, tzatziki, polkabete og currydressing

En rett med røtter i både India og Hellas. En spennende kombinasjon av grønnsaker, mild currysaus og frisk tzatziki.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
kikerter
Kikerter
1 pakke
blomkål
Blomkål
1 stk

Lettsyltet polkabete

polkabete
Polkabete
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts

Tzatziki

agurk
Agurk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g

Topping

spinat
Spinat
50 g
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 602 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Poteter blir sprøere i ovnen om man passer på å slippe ut fuktigheten av ovnen et par ganger underveis.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og sitruskrydderet. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Lettsyltet polkabete: Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Ha polkabeten i en skål, og bland inn saften fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt. Spar gjerne litt av sitronsaften til å smake til tzatzikien med.
  4. Tzatziki: Grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finriv eller finhakk hvitløken. Bland agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med litt av saften fra sitronen, salt og pepper.
  5. Ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Del blomkålen i buketter. Ha kikertene og blomkålen i en skål, og bland inn litt olje, salt og pepper. Fordel kikertene og blomkålen utover stekebrettet med potetene, og stek det sammen i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid.
  6. Topping: Skyll spinaten, og bland den med de ovnsbakte grønnsakene før servering. Topp retten med curry- og mangodressingen ved servering.