Buddha bowl med søtpotetmos, bulgur og spicy kikerter
20-30
Laktosefri
Vegetar

Buddha bowl med søtpotetmos, bulgur og spicy kikerter

Buddha bowl er en vegetarrett som består av forskjellige typer grønnsaker og tilbehør, pent dandert i en skål.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Søtpotetmos

søtpotet
Søtpotet
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
Smør (Melk)
1 ss

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g

Spicy kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke

Tilbehør

cherrytomater
Cherrytomater
1 pakke
avokado
Avokado
1 stk
spinat
Spinat
50 g
rødløk
Rødløk
1 stk
lime
Lime
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 729 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis avokadoen er umoden kan du fremskynde modningsprosessen ved å oppbevare den i romtemperatur på kjøkkenbenken sammen med epler, gjerne i en pose.

  1. Søtpotetmos: Skrell og kutt søtpoteten i terninger, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.      
  2. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.  
  3. Spicy kikerter: Sil og skyll kikertene, og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i omtrent 2 minutter, og krydre med salt og ønsket mengde av chilimixen.   
  4. Tilbehør: Skyll og del cherrytomatene i to. Kutt avokadoen i to og fjern steinen. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll spinaten i kaldt vann. Skrell og kutt løken i strimler. Ha løkstrimlene i en skål og skvis over saften fra limen.   
  5. Søtpotetmos, fortsettelse: Skrell og finriv 1–2 ss ingefær på et rivjern. Sil vannet av søtpotetbitene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør og ingefæren. Smak til med salt og pepper. 
  6. Buddha bowl: Fordel bulguren og søtpotetmosen i skåler, og topp med kikertene og resten av tilbehøret. Drypp baslamicovinaigretten over retten ved servering.