20-30
Røkt svinekam med sommerkål, asparges og hjemmelaget urtesaus
Perfekt kokt asparges og sommerkål med smør og litt salt på er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Poteter
Poteter
350 g
Urtesaus
Helmelk (Melk, Laktose)
2–3 dl
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Sommerkål og asparges
Sommerkål
½ stk
Asparges
250 g
Smør (Melk)
1 ss
Røkt svinekam
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 661 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk grillen hvis været tillater det! Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Kålen og aspargesen kan gjerne vendes i olje, salt og pepper. Stek kålen i 3–4 minutter på hver snittflate, og aspargesen i omtrent 2 minutter.
- Poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Urtesaus: Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt etter litt, og la sausen småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Smak til med kryddermiksen, salt og pepper.
- Sommerkål og asparges: Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt kålen i båter gjennom stilkfestet. Skyll eller skrell aspargesene, og knekk av den nederste delen. Kok sommerkålen i 3–4 minutter. Kok aspargesen sammen med kålen de siste 2 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør. Legg på et lokk, så grønnsakene holder seg varme frem til servering.
- Røkt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
- God middag!