15-20
Glutenfri
Frisk sommersalat med marinert kylling, nektarin og epletzatziki
Denne sommersalaten er både enkel, rask og skikkelig god. Nyt kombinasjonen av saftig kylling, søt nektarin, og frisk epletzatziki.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
- olje
Ristet kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Epletzatziki
Agurk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Sommersalat
Kyllinggyros
300 g
Agurk
½ stk
Nektarin
1 stk
Tobladssalat
100 g
Finsnittet rødkål
100 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 688 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 28 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Ristet kjerneblanding: Varm opp en stekepanne til middels varme. Tilsett kjerneblandingen og rist den i omtrent 2 minutter til kjernene er gylne. Drypp over litt olje og vend inn ønsket mengde av chilimixen. Ha kjernene over i en skål.
- Epletzatziki: Riv halve agurken og eplet på den grove siden av rivjernet. Klem ut vannet. Ha yoghurten i en skål og bland inn agurken, eplet og persilladen. Smak til med salt og pepper.
- Sommersalat: Varm opp samme stekepanne som du stekte kjernene i, til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingkjøttet i 6–7 minutter.
- Sommersalat, fortsettelse: Kutt resten av agurken i terninger og nektarinen i båter. Ha salaten og rødkålen i en bolle og vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Fordel salaten på et stort fat, og topp med agurken, nektarinene og kyllingen.
- Servering: Topp salaten med kjerneblandingen og server epletzatzikien ved siden av.