Gratinert pastaform med bacon, brokkoli og salat

Godt og rimelig

Godt og rimelig

Gratinert pastaform med bacon, brokkoli og salat

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
Casarecce
200 g
(Hvete)
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Bacon
150 g
Kokestabil matfløte
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Paprikakrydder
½–1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Pastavann
1 dl
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 694 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en tørr stekepanne. Legg baconet oppi pannen, og varm forsiktig opp til baconet slipper fettet. Stek baconet i sitt eget fett til det er gyllent og sprøtt.

Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme, og kok opp lettsaltet vann i en kjele. 
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok pastaen i vannet fra steg 1 i omtrent 8 minutter, slik at den fortsatt har litt tyggemotstand. Kok brokkolien i vannet sammen med pastaen de siste 2 minuttene av koketiden. Ta vare på omtrent 2 dl av pastavannet når pastaen og brokkolien siles. 
 Skrell og grovhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek baconet i 5–6 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt. Ha i løken, matfløten, pastavannet og paprikakrydderet. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Ha blandingen fra steg 3 i en ildfast form, og vend inn den kokte pastaen og brokkolien. Strø over den revne osten, og stek pastaformen i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen. 
 Skyll og kutt tomaten i båter. Ha kålsalaten og tomaten i en bolle, og smak til med litt eddik, salt og pepper. 
God middag! 
God middag!