15-20
Glutenfri
Kyllingbryst med rustikk potetmos, salat og peppersaus
Her får du både potetmosen, peppersausen og salatdressingen ferdiglaget, så dette er ikke bare hverdagskos, det er rask hverdagskos!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Ovnsbakt kyllingbryst
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Saus
Peppersaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Salat
Rødløk
½ stk
Tobladssalat
50 g
Finsnittet rødkål
100 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 709 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Ovnsbakt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
- Saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Salat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk salaten. Bland sammen rødløken, salaten, rødkålen og sennepsvinaigretten i en salatbolle.
- Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!