Dakkoshi - Kyllingspyd av saktevoksende kylling i hjertesalat med syltet ingefærsalat og chilimajones
Saktevoksende kylling
Laktosefri

Dakkoshi - Kyllingspyd av saktevoksende kylling i hjertesalat med syltet ingefærsalat og chilimajones

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Grillspyd
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
Vårløk
1 pakke
Ingefær
½ bit
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Salt
1 ts
Vann
1½ dl
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 814 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne kjøttet i marinaden kvelden før, og la det stå over natten og frem til den skal brukes.

Varm opp stekeovnen til 250 grader varmluft. Legg grillspydene i kaldt vann. 
Skrell og finhakk hvitløken og halvparten av ingefæren, og ha det over i en stor skål. Rør inn den kinesiske wok- og dippsausen og litt pepper. Skjær kyllingen i mindre biter, og legg den i marinaden.
Skrell og kutt resten av ingefæren i tynne skiver. Ha ingefæren i en liten kjele, og tilsett ½ dl eddik, 1 dl sukker, 1 ts salt og 1½ dl vann. Kok opp, og hell det hele over i en bolle. Skrell gulroten og skyll agurken. Finstrimle gulroten og agurken, eller kutt dem i tynne skiver. Bland gulroten og agurken inn med den syltede ingefæren, og la det trekke frem til servering.  
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skyll og kutt den hvite delen av vårløken i omtrent 2 cm lange biter. Kutt den grønne delen i tynne strimler. Tre kyllingbitene og de hvite vårløkbitene på grillspydene. Legg grillspydene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. 
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de har fått en nøttebrun farge. 
Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Fyll salatbladene med Dakkoshiene, risen og den syltede ingefærsalaten. Topp med chilimajonesen, sesamfrøene og den grønne vårløken. 
God middag!