20-30
Laktosefri
Glutenfri
Stekt kyllingbryst med ris, pasjonsfruktsalat og curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- sukker
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Kyllingbryst
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Ris
Jasminris
135 g
Pasjonsfruktsalat
Agurk
½ stk
Pasjonsfrukt
1 stk
Juliennemiks med gulrot og selleri (Selleri)
100–200 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
½ ss
Servering
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 683 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter (se tips).
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Pasjonsfruktsalat: Skyll og kutt agurken i terninger. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut fruktkjøttet, og ha det i en skål. Vend inn 1 ts sukker, ½ ss olivenolje, agurkterningene og juliennemiksen. Smak til med litt salt og pepper. Man kan også bruke litt eddik her, for å justere sødmen i pasjonsfrukten.
- Servering: Server curry- og mangodressingen til retten.