Stekt kyllingbryst med ris, pasjonsfruktsalat og curry- og mangodressing
Laktosefri
Glutenfri

Stekt kyllingbryst med ris, pasjonsfruktsalat og curry- og mangodressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Jasminris
135 g
Agurk
½ stk
Pasjonsfrukt
1 stk
Juliennemiks med gulrot og selleri
100–200 g
(Selleri)
Sukker
1 ts
Olivenolje
½ ss
Curry- og mangodressing
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 683 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter (se tips). 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og kutt agurken i terninger. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut fruktkjøttet, og ha det i en skål. Vend inn 1 ts sukker, ½ ss olivenolje, agurkterningene og juliennemiksen. Smak til med litt salt og pepper. Man kan også bruke litt eddik her, for å justere sødmen i pasjonsfrukten. 
 Server curry- og mangodressingen til retten.
God middag!