Laktosefri
Glutenfri
Stekt kyllingbryst med ris, pasjonsfruktsalat og curry- og mangodressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ss
Jasminris
135 g
Agurk
½ stk
Pasjonsfrukt
1 stk
Juliennemiks med gulrot og selleri
100–200 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
½ ss
Curry- og mangodressing
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 683 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 65 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter (se tips).
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt agurken i terninger. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut fruktkjøttet, og ha det i en skål. Vend inn 1 ts sukker, ½ ss olivenolje, agurkterningene og juliennemiksen. Smak til med litt salt og pepper. Man kan også bruke litt eddik her, for å justere sødmen i pasjonsfrukten.
Server curry- og mangodressingen til retten.
God middag!