Fattoush-libanesisk brødsalat med friske grønnsaker, kikerter og fetaost
Roede
Vegetar

Fattoush-libanesisk brødsalat med friske grønnsaker, kikerter og fetaost

4 (77)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Fullkornspita
2 stk
(Hvete, Rug)
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Kikerter
1 pakke
Lett urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Fetaost
50–100 g
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Ajvar
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 499 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Del pitabrødene i små biter. Fordel brødbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og kryddermiksen. Stek brødene i stekeovnen i 6–8 minutter, til de er sprø.
 Skyll hjertesalaten, tomaten, agurken og reddikene. Skrell sjalottløken, og kutt den og reddikene i tynne skiver. Kutt agurken og tomaten i terninger. Del hjertesalaten i mindre biter. Skyll kikertene i et dørslag. Skyll sitronen godt og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Bland grønnsakene og kikertene sammen i en stor salatbolle, og vend inn brødbitene, urtedressingen, sitronskallet, litt sitronsaft, salt og pepper. Fordel salaten på et stort fat, og smuldre over fetaosten. 
Server ajvaren ved siden av. 
Middagsrester? Ta vare på middagsrestene i en matboks i kjøleskapet, og spis dem til lunsj dagen etter. 
400 g Ajvar: 1 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!