Halloumi- og aspargespasta med dukkah og sitron

Sommer

Vegetar

Halloumi- og aspargespasta med dukkah og sitron

4.28 (65)
Under 30 min
11 Ingredienser
En sommerlig fusionrett med røtter i Middelhavet, stappfull av spennende smaker! Dukkah er en blanding av kjerner og krydder, og gir en nydelig krønsj til retten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Kjerneblanding
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Pasta
200 g
(Hvete)
Asparges
100 g
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
2 ss
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1011 kcal
  • Fett: 55 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp vann til pastaen. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kjerneblandingen, sesamfrøene og det tyrkiske krydderet. Stek det hele raskt til kjerneblandingen blir jevnt gyllen. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene. Ta dukkahen til side i en liten skål. 
Kok pastaen som anvist på pakken. Kutt av den nederste delen på aspargesen, og kast den. Kutt deretter aspargesen i 4 biter. Skyll og tørk ruccolaen. Del sitronen i båter. Kok aspargesen sammen med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og vend inn ruccoalen og 2 ss olivenolje. Klem over saften fra halve sitronen. Krydre med salt og pepper. 
Del halloumiskivene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeoverflate.
Riv halloumien i mindre biter. Topp pastaen med halloumibitene, dukkahen og Grande Premium-osten. Server sitronbåtene til. 
God middag!