Bowl med ponzumarinert tofu, rødkål og mango
Laktosefri
Vegetar

Bowl med ponzumarinert tofu, rødkål og mango

4.33 (159)
Under 30 min
10 Ingredienser
Her får du råmarinert norskprodusert tofu proppfull av smak, og servert med masse grønnsaker er dette sunn og innovativ hurtigmat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
Jasminris
135 g
Tofu
1 pakke
(Soya)
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
½ pakke
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Syltet ingefær
1 pakke
Chilimajones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 901 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 93 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist cashewnøttene i 2–3 minutter. Mariner rødkålen i limesaft og litt salt.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Pakk tofuen inn i et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Press ut så mye væske du klarer, enten med hendene eller ved å presse tofuen mellom to tallerkener. Kutt tofuen i små terninger og ha dem i en bolle. Vend inn 2 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, sesamfrøene og litt av chiliflakene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering. 
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.  
 Fordel risen i serveringsskåler og legg tofuen, mangoen og rødkålen i grupper oppå. Topp med ønsket mengde av chiliflakene, den syltede ingefæren, chilimajonesen og korianderen. 
God middag!