Paprika-rubbed kyllingbryst med mac and cheese og grønn bønnesalat

Paprika-rubbed kyllingbryst med mac and cheese og grønn bønnesalat

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Casarecce
200 g
(Hvete)
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Urtemiks
1 pakke
Kyllingbryst
300 g
Grønne bønner
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Rød chili
½ stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 885 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 95 g
  • Protein: 68 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 68 grader. Ha gjerne litt vann i formen med kyllingen, for et saftigere resultat.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til koking av pastaen. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn 1 ss hvetemel og halvparten av persilladen. Visp inn melken, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vend sausen inn i den ferdigkokte pastaen. Ha blandingen over i en smurt ildfast form, og topp med den revne osten. Stek mac and cheesen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til osten er gyllen. 
Bland sammen krydderne og litt salt til en "rub" i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Ha kyllingen over i en ildfast form, og krydre med "rubben". Stek kyllingen videre i ovnen i 12–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips). Kutt kyllingen i skiver før servering.
 Skyll bønnene, tomaten, persillen og chilien. Sil og skyll de svarte bønnene. Kutt tomaten i terninger, og kutt chilien i tynne skiver. Rist av vannet og grovhakk persillen. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
 Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme. Stek de grønne og svarte bønnene i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Bland sammen bønnene, tomaten og løken i en bolle. Vend inn 1 ss eddik, 1 ss olivenolje, salt og pepper, og topp med persillen og chilien. 
God middag!