Cheeseburger i briochebrød med ranchdressing, hjertesalat og bakt søtpotet

Sommer

Cheeseburger i briochebrød med ranchdressing, hjertesalat og bakt søtpotet

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Norvegia
1 pakke
(Melk)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Gressløk
1 bunt
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Yoghurt naturell
100–150 g
(Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 920 kcal
  • Fett: 53 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fyr opp grillen hvis været tillater det. Både søtpotetene, burgerne og brødene kan grilles. Vend søtpotetbåtene i litt olje salt og pepper, og grill dem på direkte varme i 3 minutter på hver side. Legg de i aluminiumsfolie på indirekte varme og stek videre i omtrent 15 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips).
 Skyll eller skrell søtpoteten og kutt den i båter. Fordel båtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gyllen og mør. 
 Form kjøttet til to 2–3 cm tykke burgere. Krydre burgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er i den stekegraden dere foretrekker. Legg på en osteskive på hver burger et par minutter før servering, slik at osten smelter litt. 
Skyll, tørk og finhakk gressløken. Bland sammen aiolien, yoghurten og gressløken i en skål, og smak til med salt og pepper.  
 Skrell rødløken. Skyll salaten og tomaten. Riv av og legg salatbladene på en tallerken. Kutt løken og tomaten i skiver, og legg de på tallerkenen med salaten.  
 Varm burgerbrødene i 1–2 minutter i ovnen før servering.
Sett sammen burgerne etter eget ønske og server ranchdressingen og søtpotetbåtene til retten. 
God middag!