Laksefilet med ovnsbakte poteter, agurk- og reddiksalat og kryddersmør

Sommer

Glutenfri

Laksefilet med ovnsbakte poteter, agurk- og reddiksalat og kryddersmør

4.23 (216)
Under 30 min
7 Ingredienser
Fet og god laks med frisk sitruskrydder er en perfekt smakskombinasjon. Den fargerike og sprø agurksalaten og de bakte potetene er perfekt tilbehør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Agurk
½ stk
Reddiker
1 pakke
Lett urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 584 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 34 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill ute hvis været tillater. Gni inn fisken med olje og krydre med sitruskrydder. Grill så fisken over direkte varme i omtrent 2 minutter på hver side.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips).  
 Skyll og kutt potetene i fire. Ha potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.      
 Skyll agurken og reddikene. Del agurken på langs, og kutt den i lange, tynne strimler med en mandolin eller en skarp kniv, eller i skiver med en ostehøvel. Kutt reddikene i skiver. Ha agurk- og reddikskivene i en salatbolle, vend inn urtedressingen, og smak til med salt og pepper. 
 Krydre fisken med sitruskrydderet. Legg fisken i den ildfaste formen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 8 minutter av potetenes steketid. Stek fisken og potetene ferdige sammen. 
Server kryddersmøret til retten.  
God middag!
God middag!