Kyllinglår med røkt chilimix, urtepoteter og maiskrem

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri

Kyllinglår med røkt chilimix, urtepoteter og maiskrem

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • sukker
  • melk
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Kyllinglår
520 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olje
1 ss
Sukker
½ ss
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Mais
2 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Melk
1 dl
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 793 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra saftig kylling kan du bruke et steketermometer og sette i den tykkeste delen av kyllingen. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen er på 65 °C, og la kjøttet hvile i 5 minutter før servering!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Del kyllinglårene i to ved leddet. Ha 1 ss olje i en bolle og rør inn den røkte chilimixen, ½ ss sukker og litt salt. Vend kyllingen i oljen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gjennomstekt.    
 Skyll og del potetene i fire. Skrell gulrøttene og løken. Del løken i båter og gulrøttene i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og urtemiksen. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Ha maisen i en sil og skyll den i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken. Ha maisen, hvitløken og 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og la det småkoke i 2 minutter. Kjør maisen til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.  
 Server stekesjyen fra kyllingen til retten. God middag! 
God middag!