Glutenfri
Marinert kyllinglårfilet med bakte potetskiver, cherrytomater og ruccolasalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Cherrytomater
250 g
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Kryddersmør
½ pakke
Vann
½ dl
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 730 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 41 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i tykke skiver. Fordel potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i nedre del av ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt løken og hvitløken i tynne skiver, og skyll cherrytomatene. Ha grønnsakene i en ildfast form.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–4 minutter på hver side, til den er gyllen. Ha kryddersmøret i stekepannen mot slutten av steketiden, og skru av varmen. Legg kyllingen over i formen med grønnsakene. Ha 1 dl vann i stekepannen, og hell stekesjyen over kyllingen. Bak det hele i ovnen, over potetene, i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Skyll og tørk ruccolasalaten, ha den i en bolle, og vend inn balsamicovinaigretten.
Vel bekomme!
God middag!